Wereld Kanker Dag 2018

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag die door de Union for International Cancer Control (UICC) is uitgeroepen tot een dag waarop mensen over de gehele wereld stilstaan bij kanker. De UICC is de internationale organisatie voor kankerbestrijding, waarbij meer dan 800 lid-organisaties zijn aangesloten.

Wereldkankerdag is in het leven geroepen om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. En daarnaast om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen. Net als veel andere kanker(patiënten)organisaties, besteed ook Patiëntenplatform Sarcomen hier aandacht aan.

Het thema van Wereldkankerdag 2018 is ‘Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?’, waarmee wordt aangesloten bij UICC’s World Cancer Day: We Can I Can. Wereldkankerdag heeft dit jaar speciale aandacht voor mensen die met kanker worden geconfronteerd, staat je wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

Daarom zal Patiëntenplatform Sarcomen dit jaar meedoen aan deze dag, met als dit jaar onze telefonische hulplijn in het middelpunt. De telefonische hulplijn GIST (030-7603967) is van 10-18 voor iedereen bereikbaar, en natuurlijk is de sracomen hulplijn óók te bereiken op: (030-7604570).